Populære Indlæg

Redaktørens Valg - 2021

12 skal besøge templer i Jharkhand

Pin
Send
Share
Send

Jharkhand, engang en del af Bihar-staten er kendt for sin rige kultur og tradition. Mange af disse templer er ret gamle og går tilbage til Mughal-æraen. Jharkhand er hjemsted for omkring 72 vigtigste hinduistiske templer, og flertallet af dem er dedikeret til tilbedelse af Lord Shiva. Disse templer viser strålende arkitektur og tiltrækker turister fra hele verden. Det unikke træk ved templerne i Jharkhand er, at de er bygget af Terracota, en rød ler. Jharkhand templer har en historisk og kulturel betydning i landet, og det er vigtigt at du tilføjer dem i din spandeliste. Tjek de mest berømte templer i Jharkhand.

1. Baidyanath Temple i Deogarh:

Baidyanath Jyothirlinga tempel beliggende i Deogarh er en af ​​de tolv Jyothirlingas, Shiva's mest hellige bolig. Det er også kendt som Baba Dham og BaidyanathDham og er et templet kompleks bestående af Baba Baidyanaths hovedtempel i form af Jyothirlinga og 21 andre templer. Millioner af pilgrimme besøger helligdommen under Shravan Mela mellem juli og august.

2. Bindudham at Barhwara:

Bindudham eller Binduswani Mandir placeret i Barhwara er dedikeret til Tridevi eller Maha Durga eller Kali, Maha Lakshmi og Maha Saraswati i form af Shaktipeeth. Tempelindgangen har en statue af Sun God, Surya og i en anden del er der en 35 fods statue af Monkey God, Hanumana, hvor folk kan se hans hellige fodspor. Chetra Navratra Durga Puja er den mest berømte festival her.

3. Maluti templer i Maluti Village:

Maluti templer i Maluti landsby er en gruppe af 78 eksisterende terracotta templer. Disse templer siges at være dateret mellem 17 og 19 århundrede. Templerne har guddomme som den tutelære guddom Mowlakshi, Lord Shiva og Vishnu og Goddess Kali og Durga. Der er også templer dedikeret til saint Bamakhyapa og Manasa Devi. Det er blevet erklæret som en af ​​de 12 mest truede kulturarvsteder af Global Heritage Fund.

4. Jagannath Temple i Ranchi:

Jagannath tempel ligger oven på en lille bakke i Ranchi blev bygget i 1691. Dette tempel ligner arkitektur til det berømte Jagannath tempel i Puri, men meget mindre. For at reagere på templet skal man enten gå til toppen eller tage et køretøj, fordi det er en lang rute. På samme måde som vognfestivalen i Puri, fejrer templet her også den berømte Rathyatra i måneden Aashadhaa.

5. Chinnamasta Temple i Ramgarh District:

Chinnamasta af Chinnamastika tempel er placeret i Rajrappa i Ramgarh distriktet og er dedikeret til gudinde Chinnamasta, som er en hovedløs guddom, der står på kroppen af ​​Kamdeo og Rati i lotus-sengen. Det er berømt for sin Tantrik-stil arkitektonisk design. Der er ti templer i komplekset dedikeret til guder og gudinder som Surya, Hanumana og Shiva.

Se mere: Berømte tempel i Kanpur

6. Sri Sri Kalika Maharani Temple i Bokaro:

Sri Sri Kalika Maharani tempel er et hinduistisk tempel placeret på Bokaro bygget af Aashiyan Estate udviklere. Det er dedikeret til Devi Kali og den lille by KalikaVihar er opkaldt efter dette tempel. Templet er en ny struktur færdiggjort i 2012 og er en to-etagers struktur med en høj stupa, som er 90 meter lang, 50 meter bred og templet er over 160 meter lang. Templet komplekset har også templer dedikeret til Lord Hanumana og Sri Ram.

7. Harihar Dham i Giridih:

Harihar Dham tempel beliggende i Giridih har den største Shiva linga i verden. Det er den højeste Shiva linga i verden, der måler 65 fod. Templet er omgivet af en flod og spredes over 25 hektar. ShravanPoornima er en stor festival fejret her og lakhs af pilgrimsrejse besøg stedet i denne tid. Nag Panchami fejres også, når en cobra tilbedes.

Se mere: Berømte templer i Hyderabad

8. Jharkhand Dham i Dhanwarh:

Jharkhan Dham eller populært kendt som Jharkhandi ligger i Dhanwarh i Giridih distriktet. Hele strukturen på dette sted er tagløse, hvilket er dets unikke mest træk. Templet er dedikeret til Lord Shiva, og under den årlige messe forbliver stedet overfyldt. Også hengivne af Shiva tilbyder bønner her under Maha Shiva Ratri.

9. Dewri Temple i Ranchi:

Dewri Mandir er beliggende lige udenfor Ranchi og er dedikeret til Solha Bhuji Goddess, en form for Maa Durga. Templet har også et idol af Lord Shiva, og komplekset er spredt over 2 hektar. Det menes at dette tempel er det eneste tempel, hvor 6 tribalpræster, Pahan, udfører ritualer og byder bønner sammen med Brahmin-præsterne.

Se mere: Templer i Kanchipuram

10. Sun Temple:

Sun tempel i Ranchi er en af ​​de mest populære templer dedikeret til tilbedelse af Lord Surya. Beliggende omkring 40 km fra byen Ranchi, er dette et af Jharkhands nyeste templer. Templet har en stor vogn med atten hjul og syv mægtige heste. Det er bygget af sanskrit Vihar, en velgørende tillid. Den bedste del af dette tempel er livet som element i vognen, der ser ud til at den er klar til at tage afsted.

11. Pahari Temple:

Pahari mandiren ligger i en højde af 2140 meter fra havets overflade og er dedikeret til tilbedelse af Lord Shiva. Dette lille tempel ligger på en bakke med en naturskøn panoramisk udsigt over omgivelserne. Templets faktiske navn er 'Richi Buru'. Dette sted har også en historisk betydning, da det var det samme sted, hvor mange frihedskæmpere blev hængt til døden.

12. Naulakha Mandir:

Dette er en af ​​de store turistattraktioner i Jharkhand og er beliggende i Deoghar. Templet ligner det berømte Ramakrishna Belur Nath-tempel i Kolkata med hensyn til dets arkitektur. Denne 146 meter høje tempel har fascinerende idoler af Radha og Krishna og blev bygget af Queen of Pathuria Ghat. Det siges, at dronning Charushila ofte besøgte dette tempel for at søge velsignelserne fra Radha og Krishna.

Jharkhands tilstand, der er relativt ny, er ikke helt kendt af mange mennesker. Denne tilstand er ikke særlig populær pilgrim destination, men kommer langsomt i lys med mange turister, der beskriver deres fantastiske oplevelser på internettet. Jharkhand er hjemsted for nogle majestætiske templer og også mange naturlige vidundere. Man kan finde templer af alle former, fra gammel til nybygget i denne tilstand. Næste gang, når du planlægger et besøg i denne smukke stat, anbefales det ikke at gå glip af disse ovennævnte templer.

Pin
Send
Share
Send