Populære Indlæg

Redaktørens Valg - 2021

Granatæblefordele og anvendelser til hud, hår og sundhed

Pin
Send
Share
Send

Granatæble er en af ​​de mest populære og næringsrige rige frugter. Det har en unik smag, smag og heath fremme kvaliteter. Ved siden af ​​bær og mango og nogle andre tropiske exotiske frugter har den også mange kvaliteter, der gør det til en "superfrugt". For sin saft er smag og farve granatæble blevet en af ​​de mest omfattende og ekspansivt dyrkede frugter. Denne frugt stammer fra sub-himalaya-områderne i Nordindien. Det dyrkes nu i store mængder i regionerne på indiske subkontinent, Iran, Pakistan, Caucuses og Middelhavsområdet for sine frugter i kommerciel skala.

Afhængigt af dyrkestilen bærer et fuldt dyrket træ mange kugleformede, lyse røde, orange-gule eller lilla farvede frugter. Hver frugt vejer ca. 200 g og måler ca. 7-11 cm i diameter. Dens skind eller ydre lag hud er hård og har en grist tekstur. Inde i skallen er frugten adskilt i rum med et tyndt, hvidt, svampet og bittert væv. Sådanne sektioner er fyldt med mange små søde, røde, saftige, kantede frugter.

Granatæble indeholder ikke kolesterol eller mættede fedtstoffer og er en rig kilde til både uopløselige og opløselige kostfibre, der giver ca. 4 g pr. 100 g. Frugten giver 83 kalorier pr. 100 g. Granatæble findes at have visse ellagitanninforbindelser som Punicalagin og Granatin B. Granatæblefrugter måles til at have den totale antioxidantstyrke på 2341 μmol TE / 100 g. Det er også en fremragende kilde til vitamin C og mange vigtige B-komplekse grupper af vitaminer, for eksempel folater, pyridoxin og vitamin K, pantothensyre (vitamin B-5) og mineraler som calcium, kalium, mangan og kobber. På grund af alle disse kvaliteter granatæble har været i brug i lang tid for hud og hede fordele.

Anvendelser og fordele ved granatæble:

Uden tvivl er granatæble en af ​​de fineste fødevarer til os derude. Denne frugt har mange fordele og fordele er helt sikkert de rigtige ting for dig derude.

Skønhed Fordelene ved Granatæble:

Granatæble er en nyttig frugt til hudpleje og har evnen til at øge din skønhed. Granatæble er små molekylære struktur giver det mulighed for at komme dybt ind i huden. Dens hudplejeegenskaber kan være meget nyttige for at forhindre os i forskellige hudproblemer. Vi kan drikke sin saft eller kan spise den med salater eller kan anvende den på din hud. Her er forskellige værdige grunde til, at vi skal bruge granatæble til din hud.

1. Hud sundhed:

Denne "superfrugt" er fyldt med antioxidanter, som kan gå langt i retning af at få en bedre og sund hud, og endda din hovedbund. Denne frugt øger proliferationen af ​​keratinocytceller, der danner det yderste lag af din hud. Jo mere antallet af keratinocytceller, huden er, bliver bedre og vil kunne reparere sig selv.

Se mere: Sea Salt Fordele

2. For acne:

Udover støv og forurening acne er resultatet af hormonel ubalance og fordøjelsesproblemer. Granatæble hjælper med at forhindre acne ved at udslette kerneårsagen i sig selv. Granatæble retter i det væsentlige fordøjelsesproblemerne og fremmer blodcirkulationen i kroppen. Man kan endda anvende granatæblejuice på de ramte områder af bumser. Granatæble producerer væv i det berørte område og forhindrer acne og ar.

3. Til anti aldring:

Granatæblejuice er fantastisk til din hud. Det reparerer skaderne som følge af aldring og solbeskyttelse. Granatæble reparerer huden og giver dig en ungdommelig og glat hud. Det udvider eksistensen af ​​dine fibroblaster; cellerne der producerer kollagen og elastin. Kollagen og elastin puffer ud huden og giver det elasticitet, der holder vores hud ungdommelig og reducerer rynkernes synlighed. Som kraftige antioxidanter kan den bekæmpe skader på fri radikal. Det reparerer også skaderne som alder hud og alder pletter, herunder hyperpigmentering. Ellaginsyre, anthocyanidiner og punicalagin virker sammen for at øge mikrocirkulationen for at forny cellerne, forbedre produktionen af ​​indbyggede antioxidanter til aldersdæmpende handling og undgå rynker.

4. tør hud:

Granatæbleolie er meget nyttigt til behandling af tør hud. De går dybt ind i huden og lindrer tørhed. Granatæble indeholder en omega 5 fedtsyre, der hjælper med at hydrater og forhindrer fugt tab. Således hjælper det til at helbrede krakket og irriteret hud.

5. Fedtet hud:

Fedtet hud folk kæmper mest med acne og hormonelle breakouts. Granatæbleolie virker også på fedtet hud. Denne frugt er nyttig til acne tilbøjelig hud og er en god måde at bekæmpe breakouts. Det reducerer også ardannelse og beroliger de mindre irritationer.

6. Helbredende nedskæringer:

Frøene af granatæble har fremragende helbredende egenskaber. De hjælper med at bekæmpe infektion og helbrede sårene, nedskæringer og skraber.

Se mere: Saguaro Planter 

7. Beskyttelse mod solbeskyttelse:

Granatæble indeholder hvidløg og ellaginsyre, der beskytter mod solskader, hudkræft, solskoldning og selv fra de synlige effekter af foto aldring.

8. Ar er helbredt:

Sidst men ikke mindst, er denne frugt noget der virker som magi. Frugten kommer med en af ​​de mest nyttige funktioner, og arene bliver ganske let helbredt af denne frugt. Hvis du leder efter en af ​​de bedste fordele ved denne frugt, så er det en, der vil inspirere dig til at forbruge denne frugt. Ifølge undersøgelsen udført i mange relevante tilfælde er det blevet set, at folk lettet af deres ar lettere på grund af forbruget af granatæble på daglig basis. Dette er en af ​​de bedste skønhedsfordele ved granatæble.

Sundhedsmæssige fordele ved granatæble:

En sund inderside fører ofte til sund udseende. Ud over at forbedre huden har granatæble mange fordele ved at helbrede forskellige sygdomme. Deres saft indeholder mere antioxidanter end nogen anden frugtsaft, grøn te eller rødvin. Sundhedsfordelene ved granatæbler kan opnås ved at forbruge dem på en række måder. De kan indtages i form af en saft, sirup, pasta, nektar eller koncentrere.

1. Immunitet Boost:

C-vitamin er et af de grundlæggende vitaminer, som vores krop har brug for for at forhindre os i sygdom. I stedet for at tage for mange citrusfrugter, kan du have en enkelt granatæble. En enkelt granatæblefrugt kan give den samme fordel, at du får fra andre citrusfrugter; frøene til en granatæble tegner sig for næsten 40 procent af vitamin C for dagen. Immuniteten af ​​vores krop er også ganske godt løst, hvis vi bruger rigtige mængder granatæble. Saften er så nyttig for os, at vi alle vil få gavn af indtagelsen af ​​denne frugt. Hvis du leder efter en frugt, der smager godt og løser nogle alvorlige fysiske problemer ganske let, så kan denne frugt være den rigtige for dig.

2. Over Spise:

Granatæble kan se lidt ud, men det er overraskende højt i fiber. Fibre er et af de mest vigtige næringsstoffer til vægttab. Højfibre fødevarer gør din mave og krop tilfredse i lang tid. Og da det holder din krop tilfreds, vil du føle dig mindre sulten og vil være i stand til at blive lang tid uden at spise noget. Der er mange andre måder at medtage denne lækre frugt i din kost. Så prøv at indarbejde denne frugt og holde sig væk fra over at spise.

3. Mavesygdomme:

Ikke kun frugten, selv granatæble bark, blade og skræl er også nyttige. De kan bruges til at behandle maveforstyrrelser eller diarré. Brug af te lavet af blade af granatæble træ kan hjælpe med at kurere maveforstyrrelser. Granatæblejuice kan også bruges til at få lindring fra problemer som kolera og dysenteri. Hvis du lider af maveproblemer, så har det granatæble klart det. Dette er en af ​​de bedste anvendelser af denne frugt, og du vil være helt nytte af at spise juiceformen eller endog den faste form af denne frugt selv om dagen.

4. Hjerteproblemer:

Lederforsker mener, at granatæblejuice har evnen til at forhindre hjertesygdom hos mennesker, der ikke har det tidligere. Drikke granatæblejuice kan regelmæssigt opretholde en god strøm af blodet i kroppen og dermed mindske risikoen for hjerteanfald og slagtilfælde. En forbindelse kaldet punicalagin, findes kun i granatæbler har vist sig at give fordele for hjertet og blodkarrene. Punicalaginer er hovedbestanddelen for granatæbleens antioxidant og sundhedsmæssige fordele. Udover at sænke kolesterolet, nedsætter granatæble også blodtrykket. Det øger også hastigheden af ​​processen med at smelte væk hjerteblokkene (aterosklerose). Antioxidantkomponenterne denne frugt holder det dårlige kolesterol væk og holder arterierne fri for eventuelle blodpropper. Granatæbler har evnen til at gøre blodet tyndere og holde blodpropper klare. Granatæblejuice forbedrer blodgennemstrømningen til hjertet af de mennesker, der lider af iskæmisk koronar hjertesygdom (CHD).

5. Alzheimers sygdom:

Granatæbler reducerer sandsynligheden for spirende Alzheimers sygdom blandt ældre mennesker. Et glas granatæblejuice kan bidrage til at reducere udviklingen af ​​risikable proteiner, der kunne være rootkilden til Alzheimers sygdom. Ifølge undersøgelser udført på sådanne sygdomme tilfælde, har det været set folk har elimineret tegn på symptomer på disse sygdomme ved at have den egnede eller foreskrevne mængde granatæble næsten på daglig basis. Dette er en af ​​de bedste sundhedsmæssige fordele ved granatæble. Sig farvel til stress i lang tid, når du har granatæble ved din side. Frugten er så nyttig for dig, næsten alle vil forbruge denne frugt. Hvis du har nogle alvorlige stress- og spændingsproblemer, så vil denne frugt naturligvis hjælpe dig med det.

Se mere: Saffron Health Benefits

6. Stress Buster:

Ifølge undersøgelser kan drikke granatæblejuice betydeligt bidrage til at reducere stressniveauet. Folk, der drikker granatæblejuice, har lavere niveauer af kortisol - kendt som stresshormonet.

7. Forbedring af knoglekvalitet:

Granatæblejuice kan låne en hånd for at stoppe beskadigelsen af ​​brusk. Enzymhemmerne i det kan også hjælpe med at kontrollere brusk erosion for at forhindre slidgigt. Benkvaliteten er styrket på grund af den korrekte indtagelse af granatæble. Juften af ​​denne frugt er også god for hjertet såvel som diskuteret før. Det henter også knoglerne og gør dem rigtig stærke. Dette er en rigtig god granatæble frugt fordel, og folk vil lide denne frugt specifikt af denne grund.

8. Reducer risikoen for impotens:

Risikoen for impotens, prostatacancer eller aterosklerose kan reduceres ved at forbruge granatæblejuice. Det høje antioxidanterniveau i granatæble hjælper med at behandle arteriosklerose, som øger risikoen for prostatakræft og kan fortsætte med impotens. Granatæble har vist sig at reducere prostata-specifikt antigen. Granatæblejuice kan nedsætte udviklingen af ​​kræftcellerne og reducere risikoen for metastasering. De høje fytokemikalier, der er til stede i dens saft, har en tydelig virkning på stabilisering af PSA-vækst hos mænd.

9. Cure Erektil Dysfunktioner:

Granatæblejuice er meget hjælpsomme til at helbrede erektil dysfunktioner. Et glas granatæblejuice dagligt kan bidrage til at forbedre testosteronniveauet hos både mænd og kvinder. Erektil dysfunktioner har været et problem i det seneste, og granatæblejuice hjælper med det. Indholdet af denne saft er så nyttigt for os, at vi alle burde fortære det næsten hver dag. Dette er en af ​​de vigtigste fordele ved denne frugt, og du bør tage passende proportioner af denne frugt.

10. Hjælp under graviditet:

Granatæble er meget gavnligt for gravide kvinder. Granatæblejuice er en stor kilde til niacin, C-vitamin, jern, folsyre, kalium, calcium og fibre, som er nøgleelementet i en prænatalt diæt. Alle disse vitaminer og næringsstoffer hjælper med at opretholde en gravid kvindes helbred. Drikke granatæble vin hjælper med at kontrollere krævet for alkohol og forhindrer også skader forårsaget af alkoholforbrug. Granatæblejuice hjælper med at reducere kramper og søvnproblemer, der ofte opstår under graviditeten. Det har vist sig at øge blodgennemstrømningen til barnet, hvilket reducerer mulighederne for enhver form for hjerneskade og undgå lav fødselsvægt for nyfødte spædbørn. Den anti-inflammatoriske kvalitet af granatæble garanterer en sund blodgennemstrømning, som er nødvendig for fostrets vækst.

11. hæmmer kræft

Granatæbler har høje niveauer af flavonoider. Flavonoider er antioxidanterne, der vides at være nyttige til arbejde mod en række kræftradialer. Folk, der står over for store risici for kræft som prostatakræft og brystkræft, bør tænde for at drikke juice. Denne frugtsaft vil hjælpe dem med at reducere risikoen for at udvikle kræft. Det har vist sig, at polyfenoler og antioxidanter til stede i granatæble kan bidrage til at afværge væksten af ​​kræftceller. Regelmæssigt forbrug af granatæbler kan reducere PSA niveauerne og kan bidrage til at bekæmpe aktive kræftceller i kroppen. Antioxidant forhindrer og reparerer DNA-skader, der kan føre til kræft.

12. Tandpleje:

Granatæble er fyldt med antibakterielle og antivirale egenskaber. Granatæble og deres saft hjælper med at beskytte mod flere orale sygdomme og også mindske virkningerne af dental plaque. Granatæbleekstrakt eliminerer tegnet, der forårsager bakterierne, der fører til tyggegummi sygdom. Selv peeling granatæblefrugter anvendes i tandpastaer og tandpulver for at bekæmpe dårlig ånde.

13. Anæmi:

Anæmi skyldes manglen på røde blodlegemer i kroppen. Granatæblejuice indeholder masser af jern, som hjælper med at overvinde mangel på røde blodlegemer i kroppen. Granatæble leverer jern til blodet og hjælper dermed til med at reducere advarselssymbolet for anæmi, der omfatter svimmelhed, svaghed, udmattelse og høretab. Kombination af nogle kandiserede sukker og granatæblejuice i næseborene kan hurtigt løse næseblødninger. Det betragtes også som en fremragende behandling for røde og ømme øjne og faldende øjenvipper.

14. Diabetes:

Diabetespatienter bør helt sikkert drikke granatæblejuice, da de kan reducere risikoen for flere koronar sygdomme. Selvom granatæble indeholder fructose, hæver det ikke blodsukkerniveauet. Forskning og studier har vist, at diabetespatienter, der drak granatæble saftigt dagligt, ikke har nogen signifikant stigning i blodsukkerniveauet. Folk, der lider af diabetes, anbefales ofte af eksperterne at forbruge denne frugt næsten hver dag. Dette er en af ​​de vigtigste anvendelser af denne frugt nogensinde.

15. Sår hals:

Granatæble sager er nyttige til de helbredende ondt i halsen. Ifølge etablerede lægemidler hjælper granatæble skal med at få relief hoste. Skal af granatæble skalpulver kan blandes og bruges med vand til at gurgle, hvilket hjælper med at lindre ondt i halsen hurtigt. Dette er en af ​​hovedårsagerne til, at vi bør forbruge granatæble i regntiden, da denne frugt kan hjælpe med irritationen i halsen, der er ret almindelig i disse tider. Dette er en af ​​de bedste fordele ved denne frugt, og alle vil sandsynligvis beundre denne frugt til denne særlige funktion.

16. Forbedre fordøjelsen:

Granatæble hjælper med at kontrollere sult og tørst. Derfor er det et godt valg at drikke i løbet af sommeren. Det lindrer urinvejsinfektion og letter urinstrømmen. De høje mængder af både opløselig og uopløselig kostfiber i granatæblejuice forbedrer fordøjelsen og normaliserer tarmbevægelsen.

18. Kroniske sygdomme:

Kroniske smerter er et af de mest almindelige problemer i disse dage, og mange mennesker lider af det ganske ofte. Det virker som om de kunstige lægemidler ikke fungerer korrekt. På dette tidspunkt har vi brug for noget, der kommer med høje inflammatoriske egenskaber. En af de bedste ting om granatæbler er, at denne røde frugt kommer med højt inflammatoriske stoffer, og det er en af ​​hovedårsagerne til, at denne frugt er så effektiv til behandling af kroniske sygdomme og andre lignende medicinske tilstande. Dette er et af de bedste sundhedsmæssige fordele ved granatæbler.

19. Tumor er hærdet:

Granatæble er en rigtig stærk frugt, og for det er fantastiske funktioner, er denne frugt ganske effektiv til behandling af tumorer og andre lignende sygdomme. Det bedste ved granatæble er, at det kommer med egenskaber, som fremmer ordentlig blodforsyning, og det er hvordan tumorer løses så let. Dette er en af ​​de bedste fordele ved denne frugt, og du bliver helt forbløffet over, hvor hurtigt denne frugt begynder at fungere. Det giver gode ernæringsmæssige fordele til de områder, hvor der kan være risiko for vækst af tumor, og det er sådan, hvordan det løser mennesker, der lider af sådanne problemer. Dette er en af ​​de bedste granatæble sundhedsmæssige fordele, du nogensinde vil finde.

20. Anvendes i forskellige opskrifter:

Denne frugt er så ren og velsmagende, at mange kokke finder det egnet til at blive brugt i forskellige opskrifter. Dette er en af ​​de bedste madlavningsfordele ved denne frugt. På grund af tilstedeværelsen af ​​denne frugt i disse fødevarer bliver fordøjelsen meget bedre selv efter at have rige måltider. Hvis du er villig til at have en tung skål med virkelig gode sundhedsmæssige fordele, så har du noget, der på en eller anden måde er forbundet med denne frugt. Hvis du leder efter granatæble frugt fordele, så er dette den for dig.

21. Dysenteri er hærdet:

Ja! Dit hjerte er rigtigt. Denne frugt har evnen til at behandle denne farlige og ret alvorlige medicinske tilstand. Frugten bruges til behandling af diarré og dysenteri og andre lignende sygdomme. Det gør organerne stærkere og begrænser væksten af ​​bakterier inden for systemet, og det er sådan, sygdommene er helbredt. Dette er en af ​​de bedste fordele ved granatæble. Du kan have et glas granatæble hver morgen blandet med honning, og det vil være mere end nok til at helbrede alle former for fordøjelsesrelaterede problemer.

22. Granatæble øger immuniteten:

Dette er en af ​​de bedste fordele ved denne frugt, og du vil være helt forbløffet over, hvordan denne frugt virker for os alle. Det bedste ved denne frugt er, at det kan gøre immunitetskraften ret stærkere og hjælpe os med at fordøje tunge måltider. Frugten smager godt og fungerer endnu bedre også. Hvis du er villig til at blive sund, vil det være perfekt at have et æble hver dag. Men granatæble er intet mindre end et æble, og dermed har den tidligere en dagligt tjener næsten de samme sunde funktioner.

23. sundt hår:

Granatæbler er endda gavnlige for hår. Deres skrælekstrakter bruges effektivt til at bekæmpe hårtab og også kontrollere de ubehagelige skæl. Granatæblefrø giver dit hår næring med vitaminer og mineraler og også hydrater dem. Til skinnende hår varme granatæbleolie indtil det bliver lidt varmt og massage med det på dit hår. Dæk nu dit hår med et håndklæde og hold det i ca. 30 minutter, vask det af med en shampoo og balsam. Da de er rige på Puniske syre og fedtsyrer, vil de styrke alle kedelige tråde og give dit hår en naturlig glans.

I denne artikel har vi diskuteret nogle af de vigtigste sundhedsmæssige fordele ved en af ​​de bedste frugter i verden og i vores land, granatæble. Denne frugt kommer med nogle af de bedste funktioner derude, og du vil blive helt nyder godt af den måde denne frugt tjener på din krop og holder din sunde døgnet rundt.

Pin
Send
Share
Send